Trabant naar de klote..

Werken je lampjes niet meer? Doet je ruitenwisser het niet? Vraag hier hulp !
Gebruikersavatar
Renier
Berichten: 332
Lid geworden op: 20 sep 2013, 13:17
Locatie: Eindhoven

Re: Trabant naar de klote..

Bericht door Renier » 03 nov 2013, 17:48

Acculader schijnt nu z'n werk te doen, meter staat op de helft.
Heb de garage ook opgeruimd en hem daar neer gezet.

Afbeelding

Edit: Iemand nog ideeen over het linker knipperlicht, hoe ik dat probleem op kan lossen? En ik denk dat het toch boren of zo gaat worden wil ik hem passend maken, maar eerst maar eens aan de praat zien te krijgen. Er komt geen spanning over, licht zelf is wel goed.
Afbeelding
Bedankt voor de mooie auto, DDR.

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4195
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Trabant naar de klote..

Bericht door Haiko » 03 nov 2013, 18:01

tja, zo van een afstand moeilijk te beoordelen wat je zoal aan stekkertjes etc hebt losgehaald, welke je met elkaar hebt verbonden etc. Waarom zet je niet de originele knipperlichten terug en los je eerst dat probleem op alvorens te gaan boren.

Ik mag aannemen dat je weet hoe een boormachine werkt?
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Gebruikersavatar
Renier
Berichten: 332
Lid geworden op: 20 sep 2013, 13:17
Locatie: Eindhoven

Re: Trabant naar de klote..

Bericht door Renier » 03 nov 2013, 18:08

Je gaat er uit jezelf al vanuit dat ik dingen gesloopt heb.. dit is niet het geval en de oude past wel maar doet het ook niet want er staat geen spanning op zeg slimmerik.
Afbeelding
Bedankt voor de mooie auto, DDR.

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4195
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Trabant naar de klote..

Bericht door Haiko » 03 nov 2013, 18:23

maar als er nu opeens geen spanning meer opstaat, de startmotor niet wil draaien en er ergens iets vonkt... dan weet ik wel wie hier de slimmerik is...

Wat heb je losgehaalt, alleen de twee stekkertjes van het knipperlicht, of meerdere kabels? Weet je zeker dat alle zekeringen werken, heb je een multimeter bij de hand om de zaakjes door te meten?

Ik ga er vanuit dat toen je de auto kocht van Jelle, alles nog goed funktioneerde, met alle respekt, maar ik denk dat je toch iets gesloopt hebt zonder te weten hoe en wat.

Maargoed, al doende leert men.
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Gebruikersavatar
ruton
moderator
Berichten: 4443
Lid geworden op: 12 nov 2010, 18:01
Locatie: Westelijke Mijnstreek

Re: Trabant naar de klote..

Bericht door ruton » 03 nov 2013, 18:26

Is die reparatie van de accuklem wel goed verlopen?

Gebruikersavatar
Renier
Berichten: 332
Lid geworden op: 20 sep 2013, 13:17
Locatie: Eindhoven

Re: Trabant naar de klote..

Bericht door Renier » 03 nov 2013, 18:30

Ik heb alleen de twee stekkertje van het knipperlicht los gehad, en ja ik heb een multimeter bij de hand. Ik ben ook nog niet op het niveau van Jelle maar die heeft dan ook al boordevol ervaring en ik ben er nu wel weer van overtuigd dat ie niet naar de klote is en weer gemaakt kan worden, het was alleen even schrikken.

De reparatie van de accuklem is overigens geheel succesvol verlopen dus heeft hij nu een upgrade van aluminium naar koper (hij heeft er een tijd goed mee gereden).
Afbeelding
Bedankt voor de mooie auto, DDR.

Gebruikersavatar
trabant601
Berichten: 913
Lid geworden op: 18 nov 2010, 20:04
Locatie: Soest

Re: Trabant naar de klote..

Bericht door trabant601 » 03 nov 2013, 20:59

Renier schreef: Ik ben ook nog niet op het niveau van Jelle maar die heeft dan ook al boordevol ervaring
Nou dat valt wel mee hoor van vogelhuisje daar is hij wil in thuis .
Gros Trabant Service
Gebruikt en nieuw onderdelen, reparaties, en APK .

http://gros-trabant-service.webnode.nl/

https://www.facebook.com/groups/Trabant ... Nederland/

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4234
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: Trabant naar de klote..

Bericht door eeuwige_student » 03 nov 2013, 21:27

Ik noem een paar opties:

1. Lampje toch stuk.
2. Contact bij het knipperlichtrelais is slecht. (Zwart kastje bij de bedrading onder het dashboard).
3. Contact in de richtingaanwijzer schalelaar is slecht.

Geval 2 en 3 zouden het gevol kunnen zijn van de kortsluiting. Om 2 te controleren moet je niet alle stekkers te gelijk lostrekken, maar stekker voor stekker. Om 3 te conteoleren moet je het plastic rond het stuur losmaken. Dit heeft een aantal schroeven aan de onderzijde en twee kleinere aan de zijnkant (uit mijn hoofd). Je ziet dan de schakelaar en kan de contactjes controleren.

Theoretisch kan het relais ook zijn doorgebrand, maar dat is moeilijker te controleren.

Gebruikersavatar
Renier
Berichten: 332
Lid geworden op: 20 sep 2013, 13:17
Locatie: Eindhoven

Re: Trabant naar de klote..

Bericht door Renier » 03 nov 2013, 21:32

Dank je, Frank, ik zal morgen als de accu weer vol is eens kijken en alles controleren.
Afbeelding
Bedankt voor de mooie auto, DDR.

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4234
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: Trabant naar de klote..

Bericht door eeuwige_student » 03 nov 2013, 21:35

Een te lege accu kan ook een probleem zijn.

Ik neem aan dat het contact wel aan stond. Laat dit echger nooit te lang aanstaan, want dan kan de ontsteking van de motor doorbranden.

Plaats reactie