Hoogte verstelling koplampen

Werken je lampjes niet meer? Doet je ruitenwisser het niet? Vraag hier hulp !
Gebruikersavatar
GHV
Berichten: 71
Lid geworden op: 13 jul 2015, 12:58
Locatie: Meteren (Betuwe Gelderland)

Hoogte verstelling koplampen

Bericht door GHV » 22 aug 2015, 08:36

Mijn lichtbundel is waarschijnlijk te laag voor APK.

Niet dat ik 's avonds of met regen ga rijden, maar goed, hoe kan ik mijn koplampen/licht in hoogte verstellen?
Trabant 601 / '87 / custom

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4193
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door Haiko » 22 aug 2015, 09:35

Als het goed is zitten er bij de koplampen 2 zwarte hendeltjes aan de onderkant. Die kun je omzetten mits
ze nog werken. Dat is de hoogte verstelling. Dan gaat er ook een rood lampje branden in je tacho.
Apk meester moet ze kunnen afstellen. Mijn 601 heeft geen extra hoogte verstelling.

Om de lampen af te stellen moeten de ringen eraf. Daar zitten de afstelschroefjes.
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Gebruikersavatar
GHV
Berichten: 71
Lid geworden op: 13 jul 2015, 12:58
Locatie: Meteren (Betuwe Gelderland)

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door GHV » 22 aug 2015, 09:57

ja die zitten er nog inderdaad, onder de koplamp ring bedoel je he?

En hoe zien de afstelschroefjes eruit?
Trabant 601 / '87 / custom

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4193
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door Haiko » 22 aug 2015, 09:59

Als schroefjes.. haal de ringen er maar eens af.
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4134
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door eeuwige_student » 22 aug 2015, 13:51

De handeltjes zijn ervoor om bij zware belasting de lampen bij te stellen. Deze zitten gekoppeld aan het lampje op je km-teller. Als ze in de lage stand staan, brand dit lampje niet.

Het echte bijstellen doe je met de schroeven onder de lampenring. Dit kan niet missen.

Gebruikersavatar
GHV
Berichten: 71
Lid geworden op: 13 jul 2015, 12:58
Locatie: Meteren (Betuwe Gelderland)

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door GHV » 26 aug 2015, 16:29

Gelukt, nu maar eens gaan kijken of ze goed staan voor de APK :-)
Trabant 601 / '87 / custom

Gebruikersavatar
Trabantenaar
Berichten: 1528
Lid geworden op: 13 jul 2011, 22:45
Locatie: Echt
Contacteer:

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door Trabantenaar » 05 mar 2016, 00:57

Halfjaarschop:

Mijn hoogteverstellingslampje brand continu.
Bij apk was deze afstelling goed. (zat wel een versnellingsbak en een krat onderdelen in de achterbak)

Heb ze een keer laag gezet (lampje uit) maar daarmee zag ik nogal weinig.
Dus eigenlijk moeten ze hoger staan afgesteld met de intern aanwezige schroeven?

Wat ik een beetje vreemd vind is dat de lampen dan juist in de hoge stand moeten staan bij meer bagage als ik het zo begrijp?
Juist dan schijnen je lampen richting hemel lijkt me. Auto gaat achterover staan met extra gewicht op voornamelijk de achteras.

Iemand die hier meer duidelijkheid in kan verschaffen? Vind dat lampje maar irritant, lijkt net alsof er een olielampje of watertemperatuurlampje brand, omdat deze ook rood is...
Dubbel zo taktisch...

Mijn andere hobby: http://www.pobresh.com

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4134
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door eeuwige_student » 05 mar 2016, 10:59

Lampje moet ook constant branden. Het gaat uit als je de lampen laag zet. Dus bij jou staat het goed. Bij zware belasting kan je de lampen naar beneden bijstellen. In die stand brand het niet. Doordat het lampje niet brand, weet je dan dat de lampen zijn bijgesteld, of dat het lampje stuk is. Het voordeel van deze methode is dat je aan het lampje normaal ook goed kan zien dat je lampen branden.

Gebruikersavatar
Trabantenaar
Berichten: 1528
Lid geworden op: 13 jul 2011, 22:45
Locatie: Echt
Contacteer:

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door Trabantenaar » 05 mar 2016, 11:45

Dan gaat er een keer een groen kleurenfilter in. Vind ik wat logischer :) je zou verwachten dat een rood lampje brand bij problemen.
Of maar aan wennen voorlopig en bij dash ombouw er op Letten dat het een betere kleur is :)
Dubbel zo taktisch...

Mijn andere hobby: http://www.pobresh.com

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4134
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door eeuwige_student » 05 mar 2016, 14:08

Is toch oranje?

Plaats reactie