bobine 2 problemen

Werken je lampjes niet meer? Doet je ruitenwisser het niet? Vraag hier hulp !
Gebruikersavatar
ErikvG
Berichten: 776
Lid geworden op: 17 mar 2012, 09:24
Locatie: Hilversum

Re: bobine 2 problemen

Bericht door ErikvG » 13 dec 2015, 20:00

Voordat je hem eruithaalt... Op de middelste pin van de geber staat de signaalpuls (1/2 omwenteling 12 v, 1/2 omwenteling 0 v)
Als je hem uitbouwt dan moet je ook opnieuw afstellen!

Als een EBZA trabant echt op 1 poot loopt dan is de geber NIET stuk (en ook de kabel van de ebza naar de geber niet)
Bij slechte contacten in de kabel en connectors kan het wel gebeuren dat de motor raar loopt

Er staat een stukje over de ebza hier:
http://trabitechnik.com/index.php?page= ... _number=16
Valves! Who needs Valves?

RSN601
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 nov 2015, 17:22
Locatie: Rijssen

Re: bobine 2 problemen

Bericht door RSN601 » 13 dec 2015, 20:14

Ik zal t allemaal nog een keer extra doormeten. Maar afstellen moet geen probleem zijn, ik heb de spullen ervoor liggen. En met whims kom je een eind :)

RSN601
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 nov 2015, 17:22
Locatie: Rijssen

Re: bobine 2 problemen

Bericht door RSN601 » 14 dec 2015, 14:45

@ErikvG. Ik heb alles nog een keer nagemeten volgens de bovenstaande link.(vrijwel hetzelfde als whims, maar wel met een paar handige extra tips).
Ik moet de leiterplatte vervangen dus die ga ik maar bestellen.

Wordt vervolgd.

Gebruikersavatar
ErikvG
Berichten: 776
Lid geworden op: 17 mar 2012, 09:24
Locatie: Hilversum

Re: bobine 2 problemen

Bericht door ErikvG » 14 dec 2015, 22:12

OK... al snap ik niet hoe hij dan op 1 cylinder gelopen heeft. Ik ben benieuwd !
Valves! Who needs Valves?

RSN601
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 nov 2015, 17:22
Locatie: Rijssen

Re: bobine 2 problemen

Bericht door RSN601 » 16 dec 2015, 11:49

@ErikvG: een kleine miscommunicatie denk ik, de motor loopt namelijk niet. (Slaat niet aan)
Ik heb t al toegevoegd in het eerste bericht van mij.

Gebruikersavatar
ErikvG
Berichten: 776
Lid geworden op: 17 mar 2012, 09:24
Locatie: Hilversum

Re: bobine 2 problemen

Bericht door ErikvG » 29 dec 2015, 00:49

Ah... OK, die had ik even gemist dan. Werkt hij inmiddels weer?

Je kan ook even in plaats van de bobines 2 lampjes aansluiten zodat je kan zien wat hij doet.
Valves! Who needs Valves?

RSN601
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 nov 2015, 17:22
Locatie: Rijssen

Re: bobine 2 problemen

Bericht door RSN601 » 01 jan 2016, 20:52

Vandaag de leiterplatte vervangen en ik heb de oorzaak van het probleem gevonden.
De magneet draait niet rond.

Hoort officieel het witte plastic ding(sorry weet de naam niet) vast aan de mitnehmer te zitten?
Nu is ie namelijk los, en behoorlijk versleten(er moet dus sowieso een andere op).

RSN601
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 nov 2015, 17:22
Locatie: Rijssen

Re: bobine 2 problemen

Bericht door RSN601 » 03 jan 2016, 18:23

Na wat speurwerk weet ik het antwoord al.
Dat witte plastic ding is dus afgebroken van de mitnehmer waardoor de magneet niet draait.

Had ik natuurlijk kunnen zien, maar jah beginner hè :D

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4095
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: bobine 2 problemen

Bericht door eeuwige_student » 03 jan 2016, 21:28

Kan iedereen gebeuren. Ik heb ooit een trabant gehad die die dingen vrat. Vermoedelijk zat er iets niet goed gecentreerd. Ik heb hem op een begeven moment omgebouwd naar puntjes.

Gebruikersavatar
ruton
moderator
Berichten: 4141
Lid geworden op: 12 nov 2010, 18:01
Locatie: Westelijke Mijnstreek

Re: bobine 2 problemen

Bericht door ruton » 03 jan 2016, 22:20

Een foto had hier zes weken geleden al tot de oplossing kunnen leiden.

Plaats reactie