Pagina 1 van 3

Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Geplaatst: 04 mei 2016, 18:51
door michiel01
Dag allemaal,

Ik heb hulp nodig bij het volgende probleem,
Ik heb mijn dashboard uitgebouwd voor een andere.
Nu wil ik de bedrading achter op de klok weer aan sluiten en dat is zover gelukt.
Alleen nu gebeurt het volgende (en niet) ik heb geen laadstommlampje meer en groot licht lampje werkt niet meer.
Als verlichting uit is doet de claxon het met vol vermogen en zet ik het licht aan dan half.
Grootlicht lampje brand ook niet en relais hoor je ook niet klikken.
Verlichting brand wel en auto start ook gewoon.

Iemand een iedee?!?
Of toch wat verkeerd aangesloten.
Heb ook twee bruin-witte draden gevonden voor koplamp links en rechts die moeten boven in bij lampje aangesloten worden dat zouden31b op schema bij koplamp moeten zijn!

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Geplaatst: 04 mei 2016, 20:27
door Haiko
Rijdt de auto wel? Kom dan zaterdag even naar Tijnje, dan kijken we er even naar.

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Geplaatst: 04 mei 2016, 20:54
door michiel01
Dag Haiko,

Auto rijdt wel maar durf het niet aan met een half elektrisch systeem.
Maar er heeft zich een verandering voor gedaan.
Laadstroomlampje doet het weer net als het grootlicht bleek dat het laadstroomlampje zelf stuk was.
Echter zit hier een maar aan,grootlicht deed het ook weer thans het geklakker van het relais wat je overduidelijk hoort.
Maar na een paar keer testen deed dat het ook niet meer.
Nu is het zo als ik het licht aanzet hij direct op grootlicht gaat staan.
Als je aan de hendel trekt hoor je vaag het relais niet eens tikken maar een ander dof geluidje.
Zet je het licht uit dan kun je wel seinen dat werkt wel gewoon.
Claxon doet het ook luid maar met licht aan en automatisch op grootlicht doet de claxon het half.

Iedee?!?

Alvast bedankt.

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Geplaatst: 04 mei 2016, 21:00
door eeuwige_student
Het relais wil soms alleen goed werken met draaiende motor. Bij een iets te lage spanning blijft hij in winterslaap.

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Geplaatst: 04 mei 2016, 21:17
door michiel01
Daar zat ik ook aan te denken dat hij door dat "testen" is blijven plakken.
Of dat de contacten nu ingebrand zijn....
Heb ook de stuurschakelaar losgehaald en zag tot mijn verbazing dat een draad (grijs-zwart in die geval) gebroken was.
Deze komt op positie 49a te zitten volgens WHIMS pag 224/225.
Maar weet niet zeker of deze daar vanaf komt.
Zo te zien zit er nog een peukje tussen het schroefje en van het draadje mist het....

Afbeelding

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Geplaatst: 04 mei 2016, 21:21
door ruton
eeuwige_student schreef:Het grootlichtrelais wil soms alleen goed werken met draaiende motor. Bij een iets te lage spanning blijft hij in winterslaap.
Klopt, dat vergeet ik ze bij de APK ook altijd te vertellen. Al kan ik me voorstellen dat ze binnen liever geen koude tweetaktmotor starten... :P

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Geplaatst: 04 mei 2016, 22:48
door Trabantenaar
Zit er een relais tussen dan? Bij mijn 1.1 zit er alleen een relais op het knipperlicht.... De rest gaat door de schakelaar heen. Zo staat het ook in het schakelschema.

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Geplaatst: 05 mei 2016, 01:52
door ruton
AfbeeldingIk ken het als een relais

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Geplaatst: 05 mei 2016, 06:05
door michiel01
Goedemorgen allen,

Vanmorgen om 05.30 uur in de garagebox geweest om het probleem van de verlichting te tackelen.
Ik heb nu zoals eerder genoemd hierop dit mooie forum de verlichting getest MET lopende motor.
En raad wat,met draaiende motor aan de grootlicht schakelaar gezeten en ineens met een luide KLACK grootlicht uitgeschakeld!
Ik stond op dat moment aan de grond genageld van blijdschap omdat het nu opgelost is.
Ik ben dus nu een super blij jongetje want kan nu verder gaan met inbouw van de radio.

De reden van deze paniek is omdat ik gisteren een dash geswapt heb.
Om reden dat ik op Ebay.de een RFT A320 radio gekocht heb zoals jullie weten en deze erin wou hebben.
Ik ben meer van het origineel en wat erin zat begon te vervelen.

Kortom,dank jullie allen voor de input en zal wat plaatjes plaatsen als het klaar is.(ik weet nu hoe dat moet)

Michiel.

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Geplaatst: 05 mei 2016, 19:44
door michiel01
Alles zit erin en werkt naar behoren!
Mooi dat originele en vandaag lekker met de Trabber aan het rijden geweest.

Afbeelding