Remlichtschakelaar

Werken je lampjes niet meer? Doet je ruitenwisser het niet? Vraag hier hulp !
Gebruikersavatar
Trabantenaar
Berichten: 1599
Lid geworden op: 13 jul 2011, 22:45
Locatie: Echt
Contacteer:

Remlichtschakelaar

Bericht door Trabantenaar » 12 sep 2016, 16:00

Gisteren merkte ik dat mijn remlichten erg laat pas aan gaan. (ik zag het toen ik geparkeerd stond en de remlichten het niet deden terwijl ik wel de rem intrapte)

Ik kan dus in principe remmen en stilstaan zonder dat de remlichten ondertussen aan gaan. Voor achterliggers niet zo handig dus.
Als je het rempedaal harder intrapt doen ze het wel, maar zodra je iets van die kracht afhaalt gaan ze gelijk weer uit.

Nou weet ik dat het een drukschakelaar aan het eind van de remcilinder betreft, dus dan verwacht je dat die bij druk functioneert en niet als je net het rempedaal aantikt. maar er zit een flink verschil in net aantikken en gewoon kunnen remmen zonder gemlichten.

Ik kwam het volgende topic tegen met de zoekfunctie: viewtopic.php?f=16&t=1396
In de 2e post daar wordt hetzelfde genoemd: hard trappen werkt wel.

Is het dus verstandig om de sensor te vervangen, of gaat dit niks uit maken? Dat haal ik namelijk niet uit dat topic.

Wat me ook opgevallen is, is dat bij andere trabanten ik de remlichten altijd wat zie aarzelen (knipperen bij licht remmen) dat doen mijn remlichten niet.
Wellicht is dat een extra symptoom?
Dubbel zo taktisch...

Mijn andere hobby: http://www.pobresh.com

Gebruikersavatar
ruton
moderator
Berichten: 4300
Lid geworden op: 12 nov 2010, 18:01
Locatie: Westelijke Mijnstreek

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door ruton » 12 sep 2016, 16:18

je kunt hem eens ontluchten, maar over het algemeen geldt bij een Trabant dat enige vorm van remvertraging alleen bij flink intrappen wordt bereikt, dus dat die lampen niet eerder aangaan is het probleem eigenlijk niet zo...

Gebruikersavatar
Trabantenaar
Berichten: 1599
Lid geworden op: 13 jul 2011, 22:45
Locatie: Echt
Contacteer:

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door Trabantenaar » 12 sep 2016, 16:32

Zoals ik al aangaf, De remmen werken al terwijl de lampen niet branden. Zeker in stadsverkeer (korte stukjes, licht remmen e.d.) gaan die lampen dus niet aan terwijl je wel afremt.
Remwerking is verder uitstekend, ontluchten lijkt me niet echt nodig, daarbij is dat nog gebeurt bij het vervangen van de remvloeistof in december/januari.
Dubbel zo taktisch...

Mijn andere hobby: http://www.pobresh.com

Gebruikersavatar
ruton
moderator
Berichten: 4300
Lid geworden op: 12 nov 2010, 18:01
Locatie: Westelijke Mijnstreek

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door ruton » 12 sep 2016, 16:44

Een nieuwe schakelaar moet je ook ontluchten...

Gebruikersavatar
rondjerijder
Berichten: 346
Lid geworden op: 29 apr 2016, 18:38
Locatie: Groninger Veenkoloniën

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door rondjerijder » 12 sep 2016, 17:43

ruton schreef:Een nieuwe schakelaar moet je ook ontluchten...
Aha, daar kon het bij mij wel eens aan liggen, mijn remlichten gaan wel eens spontaan aan, zelfs van contact af, op de inrit. :o
Even een tikje tegen het pedaal en ze zijn weer uit.
Hoe ontlucht je die dingen dan ?
Er is namelijk geen doorstroming van remolie mogelijk, lijkt me nogal een sinecure om een luchtbel uit de druk schakelaar te krijgen.

Gebruikersavatar
Trabantenaar
Berichten: 1599
Lid geworden op: 13 jul 2011, 22:45
Locatie: Echt
Contacteer:

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door Trabantenaar » 12 sep 2016, 18:01

Ik denk dat ik maar een keer een schakelaar op het pedaal bouw. Weet ik tenminste ook zeker dat het blijft werken :)
Dubbel zo taktisch...

Mijn andere hobby: http://www.pobresh.com

Gebruikersavatar
rondjerijder
Berichten: 346
Lid geworden op: 29 apr 2016, 18:38
Locatie: Groninger Veenkoloniën

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door rondjerijder » 13 sep 2016, 19:34

Trabantenaar schreef:Ik denk dat ik maar een keer een schakelaar op het pedaal bouw. Weet ik tenminste ook zeker dat het blijft werken :)
Dat is wel weer de weg van de minste weerstand. :P

Gebruikersavatar
Trabantenaar
Berichten: 1599
Lid geworden op: 13 jul 2011, 22:45
Locatie: Echt
Contacteer:

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door Trabantenaar » 13 sep 2016, 19:53

Klopt, maar ik heb ook plannen om het remsysteem te upgraden en dan kan die originele drukschakelaar sowieso niet worden gebruikt ;)
Dubbel zo taktisch...

Mijn andere hobby: http://www.pobresh.com

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4174
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door eeuwige_student » 13 sep 2016, 20:32

Een vw schakelaar moet ook passen en die zouden beger moeten zijn.

Gebruikersavatar
rondjerijder
Berichten: 346
Lid geworden op: 29 apr 2016, 18:38
Locatie: Groninger Veenkoloniën

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door rondjerijder » 13 sep 2016, 20:55

eeuwige_student schreef:Een vw schakelaar moet ook passen en die zouden beger moeten zijn.
Keuze genoeg bij de klassenfeind.

https://www.rexbo.nl/vw/kever-47/1303-1 ... aar-102248

Plaats reactie