Remlichtschakelaar

Werken je lampjes niet meer? Doet je ruitenwisser het niet? Vraag hier hulp !
Evan_s
Berichten: 1566
Lid geworden op: 18 nov 2010, 19:07
Locatie: Enschede

Remlichtschakelaar

Bericht door Evan_s » 25 jul 2011, 22:40

Ik wil mijn remlichtschakelaar vervangen, en hoorde dat die van een Golf of Polo ook zou passen op de hoofdremcilinder van de Trabant. Klopt dit?

Mijn remlichten gaan namelijk pas heel laat aan, pas bij hard remmen. Ontluchten heeft in ieder geval niet geholpen.

Gebruikersavatar
ruton
moderator
Berichten: 4055
Lid geworden op: 12 nov 2010, 18:01
Locatie: Westelijke Mijnstreek

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door ruton » 26 jul 2011, 00:17

Heb je dan wel goed ontlucht? Overigens bestaat er bij een Trabant niet echt zoiets als 'zachtjes remmen'. ;)

Het schroefdraad van de schakelaar is in elk geval erg generiek, het mag niet moeilijk zijn een 'Ersatz' te vinden. Anders moet ik nog wel een nieuwe hebben liggen, maar ik ga nu niet meer via de regen de stal in.

Evan_s
Berichten: 1566
Lid geworden op: 18 nov 2010, 19:07
Locatie: Enschede

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door Evan_s » 26 jul 2011, 12:23

Al 2 keer door ontluchten geprobeerd, maar de remlichten gaan pas aan bij ongeveer een noodstop.

Vrijdag ga ik het hele remsysteem opnieuw ontluchten, dus had het plan om meteen die schakelaar te vervangen. Via de sloop of Brezan oid hoop ik dan nog tijdig die schakelaar in huis te hebben.

Gebruikersavatar
mel
Berichten: 1007
Lid geworden op: 12 dec 2010, 20:22

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door mel » 26 jul 2011, 13:01

Of je ontlucht niet voldoende / goed of een andere schakelaar proberen...

Kan ook een luchtbel IN de schakelaar zitten die dit veroorzaakt: losmaken en DAAR ontluchten...

Evan_s
Berichten: 1566
Lid geworden op: 18 nov 2010, 19:07
Locatie: Enschede

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door Evan_s » 26 jul 2011, 16:12

Net naar Rolling Dutchmen gereden en een ander orig. Trabant schakelaartje gemonteerd. Werkt weer perfect.

Gebruikersavatar
Trabantenaar
Berichten: 1417
Lid geworden op: 13 jul 2011, 22:45
Locatie: Echt
Contacteer:

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door Trabantenaar » 29 jul 2011, 14:04

schakelaar aan het pedaal plaatsen zoals bij de meeste autos het geval is, kan t probleem oplossen. Wel een schakelaar die contact maakt wanneer het pedaal er niet tegen zit. En die kun je in veel autos vinden. Werkt via een massaschakeling.

Weet niet hoe dit bij een trabant zit, maar bij een golf zit ie iig op het pedaal en niet op de hrc.
Dubbel zo taktisch...

Mijn andere hobby: http://www.pobresh.com

Gebruikersavatar
ruton
moderator
Berichten: 4055
Lid geworden op: 12 nov 2010, 18:01
Locatie: Westelijke Mijnstreek

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door ruton » 29 jul 2011, 14:56

Maar dan loopt de olie uit de HBZ...

Gebruikersavatar
trabart
moderator
Berichten: 1238
Lid geworden op: 18 sep 2010, 17:40
Locatie: zuid limburg
Contacteer:

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door trabart » 29 jul 2011, 16:41

hij zei niet dat je hem er uit moest halen, alleen niet gebruiken :P
Afbeelding

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4189
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door Haiko » 29 jul 2011, 18:57

een nieuwe Trabant/Wartbug remdrukschakelaar plaatsen en het probleem is gegarandeerd weg!
Trabant 601, Barkas B1000KB, HP750, Simson S51
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Evan_s
Berichten: 1566
Lid geworden op: 18 nov 2010, 19:07
Locatie: Enschede

Re: Remlichtschakelaar

Bericht door Evan_s » 02 aug 2011, 12:36

Trabantenaar schreef:Weet niet hoe dit bij een trabant zit, maar bij een golf zit ie iig op het pedaal en niet op de hrc.
Bij Golf I zit ' ie wel op de hoofdremcilinder. Heb het nog even uitgezocht, maar deze past ook op die van de Trabant. Heb nog een heel lijstje gevonden van andere auto's met hetzelfde type schakelaar, zal ik thuis even weer moeten opzoeken.

Gesloten