Pagina 1 van 2

Remlichtschakelaar

Geplaatst: 25 jul 2011, 22:40
door Evan_s
Ik wil mijn remlichtschakelaar vervangen, en hoorde dat die van een Golf of Polo ook zou passen op de hoofdremcilinder van de Trabant. Klopt dit?

Mijn remlichten gaan namelijk pas heel laat aan, pas bij hard remmen. Ontluchten heeft in ieder geval niet geholpen.

Re: Remlichtschakelaar

Geplaatst: 26 jul 2011, 00:17
door ruton
Heb je dan wel goed ontlucht? Overigens bestaat er bij een Trabant niet echt zoiets als 'zachtjes remmen'. ;)

Het schroefdraad van de schakelaar is in elk geval erg generiek, het mag niet moeilijk zijn een 'Ersatz' te vinden. Anders moet ik nog wel een nieuwe hebben liggen, maar ik ga nu niet meer via de regen de stal in.

Re: Remlichtschakelaar

Geplaatst: 26 jul 2011, 12:23
door Evan_s
Al 2 keer door ontluchten geprobeerd, maar de remlichten gaan pas aan bij ongeveer een noodstop.

Vrijdag ga ik het hele remsysteem opnieuw ontluchten, dus had het plan om meteen die schakelaar te vervangen. Via de sloop of Brezan oid hoop ik dan nog tijdig die schakelaar in huis te hebben.

Re: Remlichtschakelaar

Geplaatst: 26 jul 2011, 13:01
door mel
Of je ontlucht niet voldoende / goed of een andere schakelaar proberen...

Kan ook een luchtbel IN de schakelaar zitten die dit veroorzaakt: losmaken en DAAR ontluchten...

Re: Remlichtschakelaar

Geplaatst: 26 jul 2011, 16:12
door Evan_s
Net naar Rolling Dutchmen gereden en een ander orig. Trabant schakelaartje gemonteerd. Werkt weer perfect.

Re: Remlichtschakelaar

Geplaatst: 29 jul 2011, 14:04
door Trabantenaar
schakelaar aan het pedaal plaatsen zoals bij de meeste autos het geval is, kan t probleem oplossen. Wel een schakelaar die contact maakt wanneer het pedaal er niet tegen zit. En die kun je in veel autos vinden. Werkt via een massaschakeling.

Weet niet hoe dit bij een trabant zit, maar bij een golf zit ie iig op het pedaal en niet op de hrc.

Re: Remlichtschakelaar

Geplaatst: 29 jul 2011, 14:56
door ruton
Maar dan loopt de olie uit de HBZ...

Re: Remlichtschakelaar

Geplaatst: 29 jul 2011, 16:41
door trabart
hij zei niet dat je hem er uit moest halen, alleen niet gebruiken :P

Re: Remlichtschakelaar

Geplaatst: 29 jul 2011, 18:57
door Haiko
een nieuwe Trabant/Wartbug remdrukschakelaar plaatsen en het probleem is gegarandeerd weg!

Re: Remlichtschakelaar

Geplaatst: 02 aug 2011, 12:36
door Evan_s
Trabantenaar schreef:Weet niet hoe dit bij een trabant zit, maar bij een golf zit ie iig op het pedaal en niet op de hrc.
Bij Golf I zit ' ie wel op de hoofdremcilinder. Heb het nog even uitgezocht, maar deze past ook op die van de Trabant. Heb nog een heel lijstje gevonden van andere auto's met hetzelfde type schakelaar, zal ik thuis even weer moeten opzoeken.