Geen lichtbeeld bij APK

Hoe haal je de duroplast er af ? Hoe kan je het beste lassen? Vraag het hier !
thijsverhulst
Berichten: 79
Lid geworden op: 02 aug 2014, 19:11

Geen lichtbeeld bij APK

Bericht door thijsverhulst » 27 sep 2016, 11:30

Hallo fanaten,

Ik heb onlangs mijn trabant 601 naar de apk gebracht nu zeide ze dat ik geen lichtbeeld heb? Alleen maar een vlek en geen horizontale lijn zoals de bedoeling is. Iemand een idee hoe dit op te lossen? De trabant is van 1970.

Groetjes thijs

Gebruikersavatar
rondjerijder
Berichten: 346
Lid geworden op: 29 apr 2016, 18:38
Locatie: Groninger Veenkoloniën

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Bericht door rondjerijder » 27 sep 2016, 15:06

Waarschijnlijk zit het lampje niet goed in zijn fitting.
Hebben ze nog nagekeken of het lampje er goed in zat en zijn aan het stellen geweest of was het direct afkeur en je red je er maar mee ?

Gebruikersavatar
rondjerijder
Berichten: 346
Lid geworden op: 29 apr 2016, 18:38
Locatie: Groninger Veenkoloniën

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Bericht door rondjerijder » 27 sep 2016, 15:11

Het kan ook zijn dat je er een H4 halogeen in hebt zitten terwijl er een bolle bilux in hoort, andersom kan natuurlijk ook maar minder waarschijnlijk.

thijsverhulst
Berichten: 79
Lid geworden op: 02 aug 2014, 19:11

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Bericht door thijsverhulst » 27 sep 2016, 19:48

Ik zal eens kijken of ze goed in de fitting zitten en wat er precies in zit inderdaad. Due bilux horen die er origineel in?

Gebruikersavatar
rondjerijder
Berichten: 346
Lid geworden op: 29 apr 2016, 18:38
Locatie: Groninger Veenkoloniën

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Bericht door rondjerijder » 27 sep 2016, 20:39

thijsverhulst schreef:Ik zal eens kijken of ze goed in de fitting zitten en wat er precies in zit inderdaad. Due bilux horen die er origineel in?
Tot 1982 sowieso, mijn 82er heeft nog bilux van 6 Volt.
Hoe en wat er hierna is gebruikt weet ik niet maar ga er vanuit dat het het zelfde is gebleven.

Gebruikersavatar
GertjanT
Berichten: 140
Lid geworden op: 06 jun 2011, 14:48
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Bericht door GertjanT » 27 sep 2016, 22:23

Als wellicht overbodige aanvulling: check het glas even, daar staat op of het H4 of R2 is wat d'r in hoort.

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4226
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Bericht door eeuwige_student » 28 sep 2016, 12:07

Inderdaad, controleer het glas om te kijken wat erin moet. Verder kunnen nieuwe lampjes ook wel helpen. Als de spiegels nog goed glimmen, is de kans klein dat dat de oorzaak is. Biluxlampen hebben trouwens volgens mij wel een minder mooi lichtbeeld.

thijsverhulst
Berichten: 79
Lid geworden op: 02 aug 2014, 19:11

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Bericht door thijsverhulst » 28 sep 2016, 13:51

Op het glas staat niet veel op. Ik heb inderdaad een andere trabant gehad daar stond echt H4 op het glas. Hier bij deze niet. Heb nu 2 bilux R2 lampen gehaald en die passen perfect in de behuizing dus dat lijkt me nu goed. Ik ga vanavond als het donker is even testen. Dan schijn ik even tegen de garage deur dan kan ik zien of er nu wel een horizontale lijn in het lichtbeeld zit.

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4226
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Bericht door eeuwige_student » 28 sep 2016, 13:53

Als er geen H4 opstaat, is het zeker geen H4. Zaten er wel H4 Lampen in?

Gebruikersavatar
Trabantenaar
Technisch Beheerder
Berichten: 1681
Lid geworden op: 13 jul 2011, 22:45
Locatie: Echt
Contacteer:

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Bericht door Trabantenaar » 28 sep 2016, 14:10

je hebt ook van die h4 lampen met bilux houder. Als die goed gemaakt zijn zou dat eigenlijk goed moeten zijn. De lichtpunten zitten immers op dezelfde plaats.
Dubbel zo taktisch...

Mijn andere hobby: http://www.pobresh.com

Plaats reactie