Pagina 1 van 2

Geen lichtbeeld bij APK

Geplaatst: 27 sep 2016, 11:30
door thijsverhulst
Hallo fanaten,

Ik heb onlangs mijn trabant 601 naar de apk gebracht nu zeide ze dat ik geen lichtbeeld heb? Alleen maar een vlek en geen horizontale lijn zoals de bedoeling is. Iemand een idee hoe dit op te lossen? De trabant is van 1970.

Groetjes thijs

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Geplaatst: 27 sep 2016, 15:06
door rondjerijder
Waarschijnlijk zit het lampje niet goed in zijn fitting.
Hebben ze nog nagekeken of het lampje er goed in zat en zijn aan het stellen geweest of was het direct afkeur en je red je er maar mee ?

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Geplaatst: 27 sep 2016, 15:11
door rondjerijder
Het kan ook zijn dat je er een H4 halogeen in hebt zitten terwijl er een bolle bilux in hoort, andersom kan natuurlijk ook maar minder waarschijnlijk.

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Geplaatst: 27 sep 2016, 19:48
door thijsverhulst
Ik zal eens kijken of ze goed in de fitting zitten en wat er precies in zit inderdaad. Due bilux horen die er origineel in?

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Geplaatst: 27 sep 2016, 20:39
door rondjerijder
thijsverhulst schreef:Ik zal eens kijken of ze goed in de fitting zitten en wat er precies in zit inderdaad. Due bilux horen die er origineel in?
Tot 1982 sowieso, mijn 82er heeft nog bilux van 6 Volt.
Hoe en wat er hierna is gebruikt weet ik niet maar ga er vanuit dat het het zelfde is gebleven.

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Geplaatst: 27 sep 2016, 22:23
door GertjanT
Als wellicht overbodige aanvulling: check het glas even, daar staat op of het H4 of R2 is wat d'r in hoort.

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Geplaatst: 28 sep 2016, 12:07
door eeuwige_student
Inderdaad, controleer het glas om te kijken wat erin moet. Verder kunnen nieuwe lampjes ook wel helpen. Als de spiegels nog goed glimmen, is de kans klein dat dat de oorzaak is. Biluxlampen hebben trouwens volgens mij wel een minder mooi lichtbeeld.

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Geplaatst: 28 sep 2016, 13:51
door thijsverhulst
Op het glas staat niet veel op. Ik heb inderdaad een andere trabant gehad daar stond echt H4 op het glas. Hier bij deze niet. Heb nu 2 bilux R2 lampen gehaald en die passen perfect in de behuizing dus dat lijkt me nu goed. Ik ga vanavond als het donker is even testen. Dan schijn ik even tegen de garage deur dan kan ik zien of er nu wel een horizontale lijn in het lichtbeeld zit.

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Geplaatst: 28 sep 2016, 13:53
door eeuwige_student
Als er geen H4 opstaat, is het zeker geen H4. Zaten er wel H4 Lampen in?

Re: Geen lichtbeeld bij APK

Geplaatst: 28 sep 2016, 14:10
door Trabantenaar
je hebt ook van die h4 lampen met bilux houder. Als die goed gemaakt zijn zou dat eigenlijk goed moeten zijn. De lichtpunten zitten immers op dezelfde plaats.