Warmstartproblemen Wabant

Alles over motorisch tunen van trabi's, wegligging verbeteren etc.
Gebruikersavatar
mel
Berichten: 1007
Lid geworden op: 12 dec 2010, 20:22

Re: Warmstartproblemen Wabant

Bericht door mel » 18 jul 2012, 14:46

Ik heb dezelfde (goede) ervaringen; moet dus echt aan de montage in die Wabant liggen ... starten - lopen !

Succes met het oplossen !

Evan_s
Berichten: 1566
Lid geworden op: 18 nov 2010, 19:07
Locatie: Enschede

Re: Warmstartproblemen Wabant

Bericht door Evan_s » 21 jul 2012, 22:31

Vervolg op viewtopic.php?f=16&t=1257&p=17935.

Warmstartspanning op de bobines is bij gebruik van startmotor 11,2V. Dit zou toch ruim voldoende moeten zijn om een degelijke vonk te creëren?!

Op contact staat er zo'n 12,7V op het hele systeem. En met aanduwen is starten geen probleem, dus carburateur en brandstof kan ik eigenlijk nog steeds uitsluiten.


Ik heb deze / deze bobines.

Bougies zijn NGK BP6HS, electrodenafstand 0,6mm.

Bougiekabels: http://trabiteile.de/product_info.php/products_id/2236.


Ik zou een zwaardere bobine kunnen proberen, bijvoorbeeld de Blauwe Bosch, die met dezelfde spanning een dikkere vonk geeft.
Steini-KTZ schreef:blaue Hochleistungs-Spulen von Bosch können Sie nehmen...Pimärwiderstand zw. 1 und 15 ist etwa 3 Ohm. Ist OK!

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4195
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Warmstartproblemen Wabant

Bericht door Haiko » 22 jul 2012, 09:54

Je hebt toch wel een Wartburg startmotor gebruikt? Die draaien andersom dan een van een 601 ;)
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Evan_s
Berichten: 1566
Lid geworden op: 18 nov 2010, 19:07
Locatie: Enschede

Re: Warmstartproblemen Wabant

Bericht door Evan_s » 22 jul 2012, 10:42

Weet ik, daarom heb ik die juist NIET gebruikt ;) . Op de plek waar de Wabu startmotor hoort zit een aandrijfas in de weg. Daarom wordt nog de Trabant startmotor gebruikt aan de vbak zijde.

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4195
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Warmstartproblemen Wabant

Bericht door Haiko » 22 jul 2012, 10:59

Ah. En de 601 startmotor heeft wel voldoende power voor de 353 motor?
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Evan_s
Berichten: 1566
Lid geworden op: 18 nov 2010, 19:07
Locatie: Enschede

Re: Warmstartproblemen Wabant

Bericht door Evan_s » 22 jul 2012, 11:04

Startmotor gaat goed en snel rond.

Ik hoop na het weekend even wat bosch bobines te kunnen lenen om uit te proberen.

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4195
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Warmstartproblemen Wabant

Bericht door Haiko » 22 jul 2012, 11:53

Ga eens bij een echte 353 kijken hoe het allemaal zit. Als je alles zo hebt gemonteerd als bij een 353, moet het wel goed gaan. Maar met al die vreemde schakelingen en electro snufjes, kan ik me voorstelen dat het ergens fout zou kunen gaan.
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Gebruikersavatar
Erik
Berichten: 580
Lid geworden op: 24 nov 2010, 15:03
Locatie: Amersfoort

Re: Warmstartproblemen Wabant

Bericht door Erik » 23 jul 2012, 10:20

Mijn wabant is gebouwd zoals in een wartburg, alleen startmotor is trabant gebleven.
Ik heb geen problemen meer :mrgreen:
vr. 6-6-2014 t/m ma. 9-6-2014 --- 21e Trabantweekend 2014

Uit de hand gelopen hobby, 6 Trabanten en een Qek


Ostmobile.nl - de plek voor Trabant en IFA fans (met kennisbank vol pdf documenten)

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4195
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Warmstartproblemen Wabant

Bericht door Haiko » 23 jul 2012, 10:38

Zie, zo hoort het ook!
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Gebruikersavatar
p60k
Berichten: 561
Lid geworden op: 20 nov 2010, 15:00
Locatie: Harderwijk

Re: Warmstartproblemen Wabant

Bericht door p60k » 23 jul 2012, 11:33

Erik schreef:alleen startmotor is trabant gebleven.
Karosserie zal ook wel trabant gebleven zijn vermoed ik. 8-)

Plaats reactie