v-snaar gaat steeds van spanning af??

Een raar geluid? Knarsende tandwielen? Vraag hier om hulp !
Gebruikersavatar
ruton
moderator
Berichten: 4445
Lid geworden op: 12 nov 2010, 18:01
Locatie: Westelijke Mijnstreek

Re: v-snaar gaat steeds van spanning af??

Bericht door ruton » 02 nov 2013, 21:27

Als ik mijn wel herinner moet je een riem van 1000 mm hebben.

Gebruikersavatar
oldschool
Berichten: 1137
Lid geworden op: 18 nov 2010, 21:17
Locatie: bocholtz

Re: v-snaar gaat steeds van spanning af??

Bericht door oldschool » 03 nov 2013, 16:03

Net klaar met de trabant, het probleem is de riem geweest, deze was flink langer en dunner geworden. De riem was nog niet zo oud! Ik heb er een nieuwe opgezet en tevens een andere ventilator en dynamo. Ik heb gezocht of ik een oorzaak kon vinden maar helaas niks kunnen vinden het blijft me een raadsel. Ik ben net een flink stuk wezen rijden en alles zit nog op zijn plaats! Hopelijk verholpen maar had graag de oorzaak geweten.

Gebruikersavatar
ruton
moderator
Berichten: 4445
Lid geworden op: 12 nov 2010, 18:01
Locatie: Westelijke Mijnstreek

Re: v-snaar gaat steeds van spanning af??

Bericht door ruton » 03 nov 2013, 16:04

oldschool schreef:Net klaar met de trabant, het probleem is de riem geweest, deze was flink langer en dunner geworden. De riem was nog niet zo oud! Ik heb er een nieuwe opgezet en tevens een andere ventilator en dynamo. Ik heb gezocht of ik een oorzaak kon vinden maar helaas niks kunnen vinden het blijft me een raadsel. Ik ben net een flink stuk wezen rijden en alles zit nog op zijn plaats! Hopelijk verholpen maar had graag de oorzaak geweten.
:shock:

Gebruikersavatar
groest
Berichten: 777
Lid geworden op: 18 nov 2010, 19:32

Re: v-snaar gaat steeds van spanning af??

Bericht door groest » 03 nov 2013, 16:08

OK, waarschijnlijk de kwaliteit van de riem die er af gegaan is.
Suc6 verder kerel.
Het was Trabannekom

Gebruikersavatar
p60k
Berichten: 561
Lid geworden op: 20 nov 2010, 15:00
Locatie: Harderwijk

Re: v-snaar gaat steeds van spanning af??

Bericht door p60k » 03 nov 2013, 16:24

Toevallig een keer WD40 ergens op gespoten om een piepend lagertje te laten stoppen? WD40 doet gekke dingen met rubber.

Gebruikersavatar
oldschool
Berichten: 1137
Lid geworden op: 18 nov 2010, 21:17
Locatie: bocholtz

Re: v-snaar gaat steeds van spanning af??

Bericht door oldschool » 03 nov 2013, 16:33

p60k schreef:Toevallig een keer WD40 ergens op gespoten om een piepend lagertje te laten stoppen? WD40 doet gekke dingen met rubber.
nee

Gebruikersavatar
trabant601
Berichten: 913
Lid geworden op: 18 nov 2010, 20:04
Locatie: Soest

Re: v-snaar gaat steeds van spanning af??

Bericht door trabant601 » 03 nov 2013, 17:04

of een oude riem uit de ddr tijd nog .
Gros Trabant Service
Gebruikt en nieuw onderdelen, reparaties, en APK .

http://gros-trabant-service.webnode.nl/

https://www.facebook.com/groups/Trabant ... Nederland/

Gebruikersavatar
oldschool
Berichten: 1137
Lid geworden op: 18 nov 2010, 21:17
Locatie: bocholtz

Re: v-snaar gaat steeds van spanning af??

Bericht door oldschool » 04 nov 2013, 19:28

trabant601 schreef:of een oude riem uit de ddr tijd nog .
Ook niet was een dayco

Plaats reactie