Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Werken je lampjes niet meer? Doet je ruitenwisser het niet? Vraag hier hulp !
Gebruikersavatar
michiel01
Berichten: 299
Lid geworden op: 12 dec 2011, 21:51
Locatie: Meppel

Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Bericht door michiel01 » 04 mei 2016, 18:51

Dag allemaal,

Ik heb hulp nodig bij het volgende probleem,
Ik heb mijn dashboard uitgebouwd voor een andere.
Nu wil ik de bedrading achter op de klok weer aan sluiten en dat is zover gelukt.
Alleen nu gebeurt het volgende (en niet) ik heb geen laadstommlampje meer en groot licht lampje werkt niet meer.
Als verlichting uit is doet de claxon het met vol vermogen en zet ik het licht aan dan half.
Grootlicht lampje brand ook niet en relais hoor je ook niet klikken.
Verlichting brand wel en auto start ook gewoon.

Iemand een iedee?!?
Of toch wat verkeerd aangesloten.
Heb ook twee bruin-witte draden gevonden voor koplamp links en rechts die moeten boven in bij lampje aangesloten worden dat zouden31b op schema bij koplamp moeten zijn!
Rookworst zonder R is ookworst.

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4195
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Bericht door Haiko » 04 mei 2016, 20:27

Rijdt de auto wel? Kom dan zaterdag even naar Tijnje, dan kijken we er even naar.
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Gebruikersavatar
michiel01
Berichten: 299
Lid geworden op: 12 dec 2011, 21:51
Locatie: Meppel

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Bericht door michiel01 » 04 mei 2016, 20:54

Dag Haiko,

Auto rijdt wel maar durf het niet aan met een half elektrisch systeem.
Maar er heeft zich een verandering voor gedaan.
Laadstroomlampje doet het weer net als het grootlicht bleek dat het laadstroomlampje zelf stuk was.
Echter zit hier een maar aan,grootlicht deed het ook weer thans het geklakker van het relais wat je overduidelijk hoort.
Maar na een paar keer testen deed dat het ook niet meer.
Nu is het zo als ik het licht aanzet hij direct op grootlicht gaat staan.
Als je aan de hendel trekt hoor je vaag het relais niet eens tikken maar een ander dof geluidje.
Zet je het licht uit dan kun je wel seinen dat werkt wel gewoon.
Claxon doet het ook luid maar met licht aan en automatisch op grootlicht doet de claxon het half.

Iedee?!?

Alvast bedankt.
Rookworst zonder R is ookworst.

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4226
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Bericht door eeuwige_student » 04 mei 2016, 21:00

Het relais wil soms alleen goed werken met draaiende motor. Bij een iets te lage spanning blijft hij in winterslaap.

Gebruikersavatar
michiel01
Berichten: 299
Lid geworden op: 12 dec 2011, 21:51
Locatie: Meppel

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Bericht door michiel01 » 04 mei 2016, 21:17

Daar zat ik ook aan te denken dat hij door dat "testen" is blijven plakken.
Of dat de contacten nu ingebrand zijn....
Heb ook de stuurschakelaar losgehaald en zag tot mijn verbazing dat een draad (grijs-zwart in die geval) gebroken was.
Deze komt op positie 49a te zitten volgens WHIMS pag 224/225.
Maar weet niet zeker of deze daar vanaf komt.
Zo te zien zit er nog een peukje tussen het schroefje en van het draadje mist het....

Afbeelding
Rookworst zonder R is ookworst.

Gebruikersavatar
ruton
moderator
Berichten: 4419
Lid geworden op: 12 nov 2010, 18:01
Locatie: Westelijke Mijnstreek

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Bericht door ruton » 04 mei 2016, 21:21

eeuwige_student schreef:Het grootlichtrelais wil soms alleen goed werken met draaiende motor. Bij een iets te lage spanning blijft hij in winterslaap.
Klopt, dat vergeet ik ze bij de APK ook altijd te vertellen. Al kan ik me voorstellen dat ze binnen liever geen koude tweetaktmotor starten... :P

Gebruikersavatar
Trabantenaar
Technisch Beheerder
Berichten: 1680
Lid geworden op: 13 jul 2011, 22:45
Locatie: Echt
Contacteer:

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Bericht door Trabantenaar » 04 mei 2016, 22:48

Zit er een relais tussen dan? Bij mijn 1.1 zit er alleen een relais op het knipperlicht.... De rest gaat door de schakelaar heen. Zo staat het ook in het schakelschema.
Dubbel zo taktisch...

Mijn andere hobby: http://www.pobresh.com

Gebruikersavatar
ruton
moderator
Berichten: 4419
Lid geworden op: 12 nov 2010, 18:01
Locatie: Westelijke Mijnstreek

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Bericht door ruton » 05 mei 2016, 01:52

AfbeeldingIk ken het als een relais

Gebruikersavatar
michiel01
Berichten: 299
Lid geworden op: 12 dec 2011, 21:51
Locatie: Meppel

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Bericht door michiel01 » 05 mei 2016, 06:05

Goedemorgen allen,

Vanmorgen om 05.30 uur in de garagebox geweest om het probleem van de verlichting te tackelen.
Ik heb nu zoals eerder genoemd hierop dit mooie forum de verlichting getest MET lopende motor.
En raad wat,met draaiende motor aan de grootlicht schakelaar gezeten en ineens met een luide KLACK grootlicht uitgeschakeld!
Ik stond op dat moment aan de grond genageld van blijdschap omdat het nu opgelost is.
Ik ben dus nu een super blij jongetje want kan nu verder gaan met inbouw van de radio.

De reden van deze paniek is omdat ik gisteren een dash geswapt heb.
Om reden dat ik op Ebay.de een RFT A320 radio gekocht heb zoals jullie weten en deze erin wou hebben.
Ik ben meer van het origineel en wat erin zat begon te vervelen.

Kortom,dank jullie allen voor de input en zal wat plaatjes plaatsen als het klaar is.(ik weet nu hoe dat moet)

Michiel.
Rookworst zonder R is ookworst.

Gebruikersavatar
michiel01
Berichten: 299
Lid geworden op: 12 dec 2011, 21:51
Locatie: Meppel

Re: Laadstroom lampje,grootlicht lampje en claxon.

Bericht door michiel01 » 05 mei 2016, 19:44

Alles zit erin en werkt naar behoren!
Mooi dat originele en vandaag lekker met de Trabber aan het rijden geweest.

Afbeelding
Rookworst zonder R is ookworst.

Plaats reactie