FIVA Enquête: sociaal economisch onderzoek

Hoe moet je nu een Trabant invoeren? Problemen met APK keuring? Vraag het hier !
Gebruikersavatar
ruton
Moderator
Berichten: 5595
Lid geworden op: 12 nov 2010, 18:01
Locatie: Westelijke Mijnstreek

FIVA Enquête: sociaal economisch onderzoek

Bericht door ruton »

https://fiva.org/en/fiva-survey/
Na acht jaar is er weer een enquête. Niet van de FEHAC, maar internationaal aangepakt door het koepelorgaan FIVA.
Inzicht in het actuele gebruik van oldtimers, de financiële- en werkgelegenheidsbijdrage die historische voertuigen leveren aan de economie, daar gaat het om in het sociaal-economisch onderzoek 2020 van de (internationale koepel) FIVA.

Naast dat het hebben en onderhouden van mobiel erfgoed een geweldige vorm van vrijetijdsbesteding is, leveren al die activiteiten een aanzienlijke omzet en werkgelegenheid op voor restauratiebedrijven, garages, brandstoffenverkoop, verzekeringsbedrijven en taxateurs. Maar ook horeca bedrijven en campings profiteren van activiteiten van de eigenaren van oldtimers en hun clubs.

Het sociaal-economisch onderzoek van de FIVA wordt dit jaar in maar liefst 71 landen gehouden, door middel van een enquête. De resultaten zijn van het grootste belang voor de onderbouwing van de belangenbehartiging van uw en alle andere oldtimer clubs. Landelijk en internationaal.

Als Federatie van Historische Automobiel Clubs (FEHAC) vragen wij u als Oldtimerbezitter/liefhebber dringend deel te nemen aan dit onderzoek en de enquête online in te vullen.
Iedere oldtimerliefhebber kan inloggen op www.fiva.org/en/fiva_survey en vervolgens klikken op de Nederlandse vlag voor de Nederlandstalige enquête. Het invullen van de enquête duurt maximaal 15 minuten. De enquête is gebaseerd op het kalenderjaar 2019 en sluit daarmee de verstoring door Corona in 2020 uit.
Bij het invullen wordt u ook gevraagd naar persoonlijke gegevens. Wij hebben de garantie gekregen dat deze informatie onder de strikte privacy-bepalingen van FIVA valt en nooit identificeerbaar zal zijn op persoonsniveau.

De enquête moet voor 31 oktober worden ingevuld. Op de FIVA-website: fiva.org staat verdere uitleg. Uiteraard zal ook het FEHAC-secretariaat graag eventuele vragen beantwoorden via secretariaat@fehac.nl of 085 303 46 51.
Wij rekenen op uw medewerking en zien uit naar een geweldig resultaat in de vorm van een massaal ingevulde enquête.
Dit is ook in uw belang, want de FEHAC en de FIVA kunnen met de resultaten van dit onderzoek uw belangen nog beter behartigen.
Vast onze grote dank.
Het bestuur van de FEHAC
Mijn inschatting is dat de Fiva de sociaal economische impact van het oldtimergebeuren in kaart wil brengen om middels lobby te voorkomen dat ons kind met het badwater wordt weggegooid. Het zal niet voor het eerst zijn dat bij nieuwe milieuwetten de grootste vervuilers ongemoeid blijven en de lasten geheel bij de verkeerden worden neergelegd en er moedwillig of door onkunde iets wordt kapot gemaakt dat niet meer terug komt, en met nihil beoogd resultaat.
Dat blijkt ook uit een dankwoord na het invullen van de eerste serie vragen:
FIVA en haar belangenorganisaties over de hele wereld zullen de informatie uit de enquête gebruiken om aan beleidsmakers en influencers duidelijk te maken hoe belangrijk de oldtimerbeweging is en hoeveel ze bijdraagt aan de wereldwijde economie. Uw bijdrage is een belangrijk deel van het verzamelen van die informatie.
Pak je oude agenda er even bij om te kijken welke evenementen je in 2019 hebt bezocht en zoek ook even op wat er in dat jaar in totaal aan de oldtimer en aan uitstapjes met die oldtimer is uitgegeven.
In het tweede gedeelte (dat je kunt overslaan) gaan ze daar dieper op in (lees: oude restaurant- en hotelbonnetjes zoeken) en zijn er vragen aan bredere oldtimer gerelateerde uitgaven (clubs, modelletjes, boeken, musea). Pas als je voor de verloting van een van de vijf klokjes in aanmerking wilt komen, vragen ze naar jouw contactgegevens.
Plaats reactie