Forum Regels LEES DIT EERST!

Mededelingen, maar ook vragen en antwoorden over het forum.
Gesloten
Team Trabantforum
Beheerder
Berichten: 15
Lid geworden op: 15 apr 2022, 13:41
Locatie: Trabantforum.nl
Contacteer:

Forum Regels LEES DIT EERST!

Bericht door Team Trabantforum »

Forum Regels

Een plaats waar veel mensen bijeenkomen kan soms tot misverstanden en onenigheden leiden.
Om alles in goede banen te leiden dient elke gebruiker van dit forum zich te houden aan onderstaande regels. Dit om zoveel mogelijk misverstanden en dergelijke te vermijden.

Bij het niet naleven van deze regels kan een moderator of admin ingrijpen.
Hij kan indien nodig je een ban van bepaalde duur, of onbepaalde duur laten opleggen.
Indien over het ingrijpen van de admin een discussie wordt gestart kan ook dit zonder melding worden verwijderd!
Ben je het er niet mee eens, neem dan contact op met Team Trabanforum via PB of E-mail.
Dit systeem hanteren we al vanaf 5 januari 2005, de oprichting van het forum op de oude locatie, en dat heeft zijn effectiviteit aldus bewezen :).

Bij het registreren op dit forum ga je automatisch akkoord met deze regels.

Forum Regels:

1. Stel je na aanmelden even voor in het leden forum
een forum is om elkaar te helpen, in beide richtingen. Het is dan fijn om te weten met wie je te maken hebt.
Wij stellen het dan ook op prijs, als elk lid zich na aanmelding voorstelt.

2. Het onderschrift/signature is een leuke toevoeging aan het forum, maar beperk dit in hoogte. 1 of 2 regels tekst is niet direct storend, maar hierboven gaat het irriterend werken voor de lezer (veel scrollen, en steeds dezelfde afbeelding / lap tekst die de leesbaarheid verslechtert).
Indien uw onderschrift niet voldoet kan een teamlid het onderschrift aanpassen/inkorten.

3. Zoekfuctie: Gebruik eerst de zoekfunctie rechtsboven aan de pagina. Door op het tandwieltje te klikken komt u in de uitgebreide zoekfunctie. Hierdoor worden er geen topics geopend met vragen die al beantwoord zijn.

4. Beschrijf je vraag zo goed mogelijk in de topic titel, dit is belangrijk om zo goed mogelijk geholpen te worden.

5. Indien je fotos wilt toevoegen ter verduidelijking kan je dit doen aan de hand van de foto tutorial
https://www.trabantforum.nl/forum/viewtopic.php?t=2967

6. Probeer niet nodeloos te antwoorden om zoveel mogelijk berichtjes te halen. Kan je de persoon in kwestie niet helpen, vertel dan niet hoe hard je het spijt dat je hem niet kan helpen. Het is natuurlijk wel vriendelijk, maar niemand wordt er wijzer van.
Voor minder belangrijke berichten kun je terecht in het off-topic gedeelte.

7. Plaats je vraagstelling in het daarvoor voorziene gedeelte. Ons Techniek gedeelte is ingedeeld naar de bouwgroepen uit de Ersatzteilekatalog.
Elk probleem valt nu wel ergens te plaatsen. Indien je echt een uitzonderlijk probleem hebt dat niet binnen de categorieën past, neem contact op met Team Trabantforum met de vraag of een nieuwe rubriek niet wenselijk zou zijn.

8. Indien er in een topic hevig wordt gediscussieerd over een bepaald probleem wat niet meer met het oorspronkelijke topic te maken heeft, open dan gerust een nieuwe topic en laat de discussie daar verder lopen. Je kunt ook vragen een moderator het topic te laten splitsen. Dat houdt alles overzichtelijk.
Laat een link achter in het oude topic, zodat iedereen weet waar het zich afspeelt.
Splitst een teamlid een topic af, en word vervolgens alsnog nog doorgegaan in het oude topic, zullen deze berichten worden verwijderd, zonder opgave van reden.

9. Gelieve geen overmatig gebruik te maken van VET en ITALIC, CAPS of kleur. Is het verduidelijkend dan is het geen probleem, maar bij overmatig gebruik (een teamlid beoordeeld dit) zal de persoon in kwestie verwittigd worden.
Jouw berichten zijn niet belangrijker dan die van een ander, we zijn allen gelijk.

10. Houdt het netjes en plezierig voor iedereen.

11. Reclame wordt slechts in kleine mate toegestaan. Het Team behoud het recht om reclame te verwijderen als er naar hun mening misbruik wordt gemaakt van deze vrijheid. Houdt reclame in een eigen topic. Een keer iets elders vernoemen is geen ramp, maar word geen spammer.
Als u als bedrijf ons forum wilt sponsoren, kunt u contact met ons opnemen. Dit geeft geen extra reclame mogelijkheid.

12. De admin noch de moderators kunnen aansprakelijk worden gesteld voor geplaatste berichten. Ieder is verantwoordelijk voor zijn zelf geplaatste berichten. Twijfel je aan de inhoud van je bericht, dan kan je het achteraf nog steeds wijzigen.

13. Zorg voor goed leesbare tekst. Een goed leesbare tekst zorgt ervoor dat mensen je vraag begrijpen (en niet 3 keer iets over hoeven te lezen, voor duidelijk is wat je bedoelt). Daarnaast kunnen ook smileys verduidelijkend werken, of iets sarcastisch, grappig, of gemeen bedoeld is. Gebruik ze dus ook. Ook de nieuwe generatie Emoji's werken tegenwoordig op ons forum, maar zijn niet opgenomen in het standaard smileypakket.

14. Discriminerend gedrag op dit forum is absoluut niet gewenst ! Een teamlid kan beoordelen wanneer het wel duidelijk of het een grapje betreft, of beledigend bedoeld is. Respect voor elkaar dus svp. Vind je een opmerking toch niet op zijn plaats. Neem contact op met het Team.

15. Dit is een forum met veel vrijheid. Maak je hier misbruik van, en overtreed je de regels zullen waarschuwingen gegeven worden.
Helpt ook dat niet, zal een ban van het forum het gevolg zijn.

16. Dubbel accounts zijn niet toegestaan. Indien een teamlid vermoed dat een persoon onder meerdere namen dit forum bezoekt, bestaat de kans dat je met alle accounts wordt verbannen omdat je deze regel overtreed. Wij nemen hierover dan contact met u op. Je bent wie je bent, ook online.

17. Discussietopics puur over corona gerelateerde zaken zijn verboden, tenzij het over bier gaat of Sint Corona. Polarisatie is niet gewenst.

Is het hele forum gebeuren nieuw voor je? Er is een duidelijke FAQ (V&A) voorzien bovenaan dit forum. Daar staat alles uitgelegd hoe je berichten kan plaatsen of hoe je afbeeldingen onder je naam zet.

Veel plezier op het forum!
met vriendelijke groet,

Team Trabantforum
Gesloten